Entrades al Blog
Comentaris Recents
 

les meves llanternes

les meves llanternes

Les Meves Llanternes

Fa temps que molts de vosaltres em pregunteu per quines llanternes utilitzo, així que aquí ho teniu! Per il·luminar a models, objectes propers o a altes sensibilitats de ISO, generalment utilitzo la Mini Maglite de bombeta (no el nou model amb led), juntament amb el polsador a la part posterior, per facilitar l’encesa i l’apagada, ja que si no s’ha d’anar cargolant i descaragolar el capçal. També ho acompanyo d’un parasol amb portafiltres, que podeu trobar a la meva botiga online.
Per contrarestar el balanç de blancs, i no tenir només una llanterna càlida com és el cas de la Mini Maglite que utilitzo, també hi ha la Led Lenser P3, el model molt petit, però amb potència suficient per a fer la mateixa acció que la llanterna anterior, però amb llum blanca. Sempre és bo tenir vàries llanternes, ja que pot falla alguna en el pitjor moment. També la porto equipada amb un parasol amb portafiltres, fet a mida per aquesta llanterna.
Per als contrallums, una de les meves preferides, la Led Lenser P7Qc, amor a primera vista, i no pels colors, sinó per la lent fresnel que té al davant, perfecta per tenir una llum difusa i amb molta qualitat! També cal destacar que té llum blanca, i girant el capçal tenim roig, blau i verd, amb la qual cosa, facilita molt els canvis de color a mitja foto, sense necessitat de portar encara més llanternes damunt.
El meu ull dret per a fer efectes de light painting, la Klarus RS11, un model descatalogat, molt curiós pel seu botó taronja. i amb molt fàcil accés tant el botó de llum contínua com el botó de llum estroboscòpica. Una llanterna que m’agrada molt per fer efectes, però poc la utilitzo per il·luminar o fer contrallums, només per ocasions que la llum estigui molt marcada, ja que concentra molt al mig, bo per unes coses i dolent per unes altres. Per cert, és recarregable, no cal portar tantes piles a la motxilla.
Una altra llanterna que m’acompanya de fa molts anys, la primera Led Lenser que em vaig comprar, va ser la Led Lenser M7R, una passada de llanterna, de llum blanca, amb zoom, diverses funcions, i molt portadora, sempre va al meu cinturó. Amb l’ajuda d’un portafiltres, és una llanterna que es pot utilitzar per a tot, tant per contrallum, il·luminar escenes, fer traces de llum, light painting… I un punt molt favorable front a altres Led Lenser, és recarregable!
Una llanterna germana d’aquesta, la Led Lenser M7Rx, amb les mateixes prestacions que l’anterior, però amb més del doble de potència, perfecta fer les il·luminacions més ràpides, poder treballar a un diafragma més tancat, o bé, molt útil per poder enfocar i enquadrar.
Una llanterna descomunal, la més tot de totes, la Led Lenser X21R2, un monstre de la llum. En condicions de 0 llum, capaç d’il·luminar a més de mig quilòmetre, cosa impensable amb altres llanternes. També equipada amb zoom, i un total de 7 leds, és un monstre de 3200 lúmens, en poques paraules, si prems el botó i la tens enfocada a la cara d’algú, es queixarà molt… però molt… Té diversos modes, tant llum continua, amb menys potència, estroboscòpic, etc. I també és recarregable. Molt recomanable si es va a fer fotografia en grup i es vol buscar l’enquadrament i enfocar, facilita molt la feina. A l’hora d’il·luminar, facilita il·luminar grans espais, naus industrials, en unes poques passades de llum.
I com no, per acabar, el meu inseparable company de la nit, el frontal! Utilitzo el frontal Led Lenser H7R2, ja que anteriorment tenia la versió 1, i vaig quedar molt content. Un bon frontal, molt còmode per portar diverses hores, amb l’única pega, que té un botó roig a la part del darrere, que s’activa si el prems, amb el que si et despistes, et pot aparèixer a mitja fotografia. També és recarregable, té regulador d’intensitat, i es pot variar el punt d’enfocament, molt útil per buscar les localitzacions, i a la vegada poder muntar l’equip.
Espero que serveixi, i si algú té dubtes amb alguna llanterna, m’ho pot consultar sense cap compromís. No deixeu de visitar la web, el facebook o l’instagram! Ens veiem a la foscor!
No Comments

Post A Comment