Entrades al Blog
Comentaris Recents
 

Metacrilatos

Metacrilatos

Metacrilats

Avui us porto un petit resum dels metacrilats plans que utilitzo, tant els de compra com els que m’he fabricat jo a casa. I això no és tot, també van acompanyats d’una fotografia que s’ha realitzat amb cada un d’ells. Així que comencem!

Metacrilats de compra

Per començar, el primer metacrilat del que vull parlar és el Diablo, un metacrilat de Light Painting Paradise, i el primer que vaig veure un ús mol concret només el vaig tenir a les mans. Gràcies a la seva forma, i les dos puntes superiors, té la possibilitat de crear rastres dels laterals d’un objecte, com era el cas, un mall, un martell per destrossar parets, i d’aquesta forma crear l’efecte de moviment, l’impuls que caldria agafar per destrossar qualsevol cosa. D’aquesta forma, només cal crear el moviment amb la paleta de metacrilat, i ja tenim l’efecte perfecte.

 

Metacrilato Diablo
Metacrilat Diablo de Light Painting Paradise

 

Model de la fotografia: @ivisteel 

Un dels que m’encanta la forma i les possibilitats és el Cuerno Italiano, també de Light Painting Paradise. Té una forma molt orgànica, que fàcilment emplena una zona i es pot crear parts inexistents. Personalment, la utilitzo molt per crear ales o formes que el volum és ondulat.

 

Metacrilat Cuerno Italiano de Light Painting Paradise

 

Model de la fotografia @shoothate

La tercera paleta de metacrilat de compra que tinc és la Rayo, de Light Painting Paradise. Una paleta molt agressiva, amb uns costats molt marcats, i amb unes aplicacions molt concretes. Crea tres traces de llum molt vistoses, però a la vegada, també té un petit efecte de llum entre punta i punta, amb el que emplena 100% tot el traç que es realitza. Una de les aplicacions que li vaig donar només la vaig provar, va ser com si fossin ungles, tallant l’aire, simulant l’efecte dels videojocs de lluita. Penso que cal donar una segona volta a la paleta, ja que té moltes possibilitats per crear efectes diferents. També cal afegir, que per generar efectes random és molt interessant.

 

Metacrilat Rayo de Light Painting Paradise

 

Model de la fotografia @suka_phoenix

Metacrilats fabricats a casa

En molts llocs es poden comprar planxes de metacrilat de diferents mides i gruixos, però és molt recomanable que el gruix sigui el mateix que encaixa a l’adaptador del que disposem. El segon pas, és definir una forma, i per a poder treballar d’una forma correcta, simplement, generem el dibuix en ordinador, tenint en compte l’encaix amb l’adaptador, l’imprimim, i l’enganxem sobre la planxa de metacrilat. Només queda tallar, el més recte possible, i amb els recursos que tenim, que amb el meu cas, és amb una Dremel. OJO!! Penseu que el metacrilat és un plàstic, i si amb l’eina que tallem genera calor, es pot arribar a fondre… Aneu variant de zona i parant per seguretat i perquè el metacrilat surti el millor tallat possible.

Un dels que vaig crear amb més idea d’aplicació per una fotografia és la Cadena, fent un metacrilat amb dos peces de cadena, una que es veu la forma frontal, i l’altra que es veu l’alçada lateral. Amb això el que tenim és un tros de la cadena, amb la que podem generar la llargada que vulguem, sempre tenint present que dibuixem a les fosques i és molt fàcil caure en l’error i separar molt un tros o sobreposar un altre… Però sincerament, el resultat és una passada!

 

Metacrilat tallat a casa

 

Model de la fotografia: @ivisteel 

La primera que vaig tallar d’un retall rectangular, per tal de poder adaptar-la a l’adaptador, és la rectangular. Una forma geomètrica bàsica, però que dóna profunditat per les vores tant marcades, i la llum que condueixen. En efecte estroboscòpic, i un moviment relativament ràpid i fluid, tenim una imatges que ens condueix sola al punt principal, que en aquest cas, és la model. Tinc noves idees per aquesta paleta, ja que tot el material que tenim té moltes més aplicacions de les què pensem.

 

Metacrilat tallat a casa

 

Model de la fotografia @ladyowl95

I per acabar, una forma que vaig trobar similar per internet, la vaig retallar i adaptar perquè encaixés. Una forma molt extrema, una punta molt agressiva i uns costats que omplin molt. Després de les primeres fotos, i algunes valoracions, va ser @Car_mela_lila qui va generar una rosa, juntament amb la Paleta Iridescent (que podeu trobar a la meva botiga online). Una forma molt fàcil de fer, però que amb un altre metacrilat no té el mateix efecte. OJO amb la punta, ja que un cop tallat el metacrilat és recomanable polir una mica per tal d’evitar que ens fem mal.

 

Metacrilat tallat a casa

 

Models de la fotografia @eva_valencianeta i @albertespanyol__01

I fins aquí els metacrilats plans. En tinc alguns més pendents de fer alguna fotografia que els hi vagi d’acord amb la seva forma, o esperant a tenir una bona idea que encaixi perfectament. Així que tothom atent, que seguiré publicant cosetes!

Espero que aquesta entrada sigui útil, i si algú té dubtes, m’ho pot consultar per privat!

No deixeu de visitar la web i la resta de xarxes socials!

No Comments

Post A Comment