Entrades al Blog
Comentaris Recents
 

Quina llanterna de colors et recomano?

Quina llanterna de colors et recomano?

Quina llanterna de colors et recomano?

De les que he pogut provar, la meva preferida i amb més utilitats, és la Led Lenser P7Qc. Quins motius m’han portat a opinar això?

Per començar, el primer que em va cridar l’atenció d’aquesta llanterna és la lent, no era una lupa llisa com la resta, sinó que dispersa la llum, amb un efecte similar al que obtenim quan posem un filtre. Per mi va ser el punt més important. El segon és el color, que per pocs que siguin, són molt purs, inclús el blau, fa brillar peces que només brillen si passes una llum ultraviolada. Tot i no tenir molts colors, en ser més neutres que altres llanternes, si li poses un filtre, pots fer combinacions de colors, tot I que cal tenir present, que fins que no es canviï, afectarà els 4 colors. 

Un altre punt a considerar quan es compra una llanterna és la mida, i en aquest cas, és inclús una mica més petita que la Led Lenser M7, però pel que fa a l’adaptador és igual. El canvi de color, es pot realitzar amb la mateixa mà amb la qual estàs aguantant la llanterna, cosa que facilita portar estris a l’altra mà. 

modelo @carmelalila

Aplicacions que faig jo de la llanterna? Principalment per a contrallums de models, tal com comentava al principi, la lent ja proporciona un efecte filtrat, i crec que és un efecte molt interessant per a contrallum, ja que la persona que tenim entre nosaltres i la càmera talla la llum i l’ombra és bastant marcada, però pels laterals, es va perdent el color entre la foscor o un color de fons. Una altra aplicació, per il·luminar espais, i les ombres que genera no són rectes, sinó que tenen un petit efecte de difusió. També la utilitzo molt per crear efectes de light painting, il·luminant amb aquesta llanterna qualsevol eina, no té la facilitat d’encendre i apagar que tenen altres, ja que el botó està al cul, però té molta facilitat de canvi de color, la qual cosa ens permet fer canvi a mitja foto estant completament a les fosques (això si, cal saber l’ordre dels colors jeje). 

Un punt que he deixat pel final, a part del mode d’encès normal, també té un a menys potència i un altre que va parpellejant, però molt lentament, no és molt recomanable per fer efectes ràpids, ja que es queda molt tram sense llum. Un punt negatiu, que si apaguem i tot seguit tornem a encendre, ens comença al mode següent, el de menys potència, així que cal esperar uns segons per tornar a encendres i poder crear. No tot podia ser perfecte!

En resum, és una llanterna que personalment opino que tot light painter ha de tenir a la seva motxilla, ofereix un ventall molt gran de possibilitats, I si vas evolucionant dins la fotografia nocturna i el light painting, és una llanterna que t’acompanyarà en tot moment. 

I si algú la vol comprar, aquí teniu l’enllaç d’Amazon: https://amzn.to/31dQsZm

No deixeu de visitar les xarxes socials i estar al dia de tot!

Facebook: https://www.facebook.com/fotografiescarlesdomenech/
Instagram: https://www.instagram.com/fotografies_carles_domenech/
Youtube: https://www.youtube.com/carlesdomenech

Ens veiem a la foscor!

No Comments

Post A Comment